Kijk

Een advertentie van de Deense tv zender TV2 laat zien hoe we zonder het te weten op de een of andere manier allemaal verbonden zijn.

Performer, dichter en duizendpoot Derrick C. Brown met zijn shortfilm gedicht; A Finger, Two Dots, Than Me skipjipedidoo, “God, waarom noem ik je God?” en Hij zegt: “Omdat Grote Poobah belachelijk klinkt.”

Cabaretier Herman Finkers krijgt heeft ook een serieuze kant zoals hij laat zien in dit interview ► ADIEU GOD, HERMAN FINKERS `Wat de kerk leert over scheidingen, homoseksualiteit of seks voor het huwelijk heeft niks met religie te maken.’

Steve Cutts is een illustrator en animator uit Londen, Engeland. Zijn kunstwerken satire de excessen van de moderne samenleving. Animatie Are you lost in the world like me, over de telefoonverslaving.

Topondernemer Ricardo Semler in VPRO Tegenlicht: ‘Vertrouwen, openheid en liefde zijn begrippen die iedere manager doen huiveren. Toch werd de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler er schatrijk mee. Hij bouwde een wereldimperium op met de simpele vraag, hoe worden mijn werknemers nou echt gelukkig?’

HUMAN, aflevering; Socrates – Durf te denken. Animatie uit het HUMAN-programma ‘Durf te Denken’ door Sverre Fredriksen en Leander Huizinga op basis van tekst van Eveline van Dijck en verteld door Hadewych Minis. In ‘Durf te Denken’ maak je in 12 afleveringen kennis met 12 filosofen.

HUMAN, filosofe Stine Jensen in de serie ” target=”_blank” rel=”noopener”>YES ik ben, op zoek naar de maakbaarheid van het leven.

Voor de Ommekeer, interview met Paul Verheaghe over zijn bevindingen in zijn boek; Intimiteit. “Onze uitsluitingsmaatschappij is toe aan fundamentele veranderingen.”

The lobster motivational video, Dr. Abraham Twerki, als je je ongemakkelijk en gestrest voelt ga dan niet naar de dokter, maar kruip onder een steen en laat iets nieuws groeien.

Religie en samenleving In vrijheid verbonden Nieuw Wij, filmpje vanuit de vraag: ‘is er een kloof tussen religie en samenleving’

Economie en purpose, Reliwerk, de reliondernemer, “Het zijn niet toevallig de zachtmoedige ondernemers die deze maatschappelijke nood als eerste oppikken. Thomas D’hooge belandde als innovatieconsultant in een burn-out. Met zijn nieuwe onderneming The Pop-Up Hotel wil hij mensen met stress, een depressie of burn-out een plek bieden waar ze kunnen onthaasten en weer leren genieten van het leven.”

Solipsist, filmmaker en artiest Andrew Huang, prachtig vervreemdend 10 minuten, zie ook http://www.andrewthomashuang.com/Art.htm

Politiek TedX van Georg Monbiot, zoöloog en politiek activist over een nieuwe politiek die alles kan veranderen. Na de crisis van 2008 en het failliet van de zombie doctrine van het neo-liberalisme dat maar niet dood wil gaan zijn we toe aan een nieuw verhaal dat ons bindt, namelijk de commons. Naar een politiek van beloning.

Politiek van destructie, Double Down News Georg Monbiot over de motieven van Bolsonaro, president van Brazilië, om de komst van de apocalyptische eindtijd een handje te helpen. “Bolsenaro & The Apocalypse: The Most Dangerous Man on Earth“.

De Groene Amsterdammer, artikel: “verlos ons van onze empathie”, waarom houden we zelfzuchtige leiders die chaos en zaaien aan de macht?

Wonen, in de documentaire Push onderzoekt de Zweedse regisseur Frederik Gerten waarom we niet meer in onze steden kunnen wonen.

Vrouw als SorOptimist elkaar versterken als zusters ipv als concurrenten op de markt, wereldwijde organisaties met heel veel lokale afdelingen

 

********