Pinksteren – feest van het vrouwelijk vuur

Blog Roeach Hakodesj Home

Pinksteren is het minst bekende en minst aansprekende van de christelijke feesten. Er zal waarschijnlijk nooit een The Pentecost plaatsvinden in de lijn van The Passion. En toch is juist Pinksteren het feest dat deze wereld het hardst nodig heeft. Het feest dat de wereld kan verlossen van zijn harde mannelijkheid en macht. Een feest van vrouwelijk vuur.

Door: Wim Jansen

Godinnen
God weet geloof ik niet of hij/zij een jongetje of een meisje is. Een gevleugelde uitspraak van Kuitert was: Eerst waren er mensen, toen waren er goden en toen was er God. Dat hangt er natuurlijk maar vanaf wat je God noemt, maar afgezien daarvan kun je beter zeggen: Eerst waren er mensen, toen waren er godinnen… De oudste godenbeeldjes die gevonden zijn waren godinnen!

Het zal vast te maken hebben met vruchtbaarheid en geboorte. Blijkbaar is het vrouwelijke, eerder dan het mannelijke, een oerbeeld van het goddelijke…

View original post 64 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s